add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader
  • Fixim - The in-ear earphones & IEM specialist
SGOR Venus review

SGOR Venus review

The Rising Star Of HiFi IEMs in entry level. Dat is wat SGOR wilt neerzetten. 
Voor rond de €20,00 krijg je een optisch mooi setje in-ear met een dynamische set-up. Maar hoe weerhoud hij zich met concurrenten als de KZ ZST en EDX Pro? Ik zocht het uit.

Het eerste wat mij opviel aan de hand van de productfoto's was het opmerkelijke design. Met name de grill aan de buitenkant. Verder vind ik ze optisch geslaagd.

sgor venus in doosje

Hij komt in een mooi doosje, wat gelijk een goed gevoel geeft.

sgor venus oordopjes met kabel en doosje

De bijgeleverde kabel ziet er bekend uit. Ik heb de versie met microfoon getest.

SGOR is nieuw. Maar dan, echt nieuw. De Venus is hun eerste brouwsel en de eerste indrukken vallen niet tegen. Ik was verrast dat ze hun eerste set rond dit prijspunt lanceren, maar dat is nu eenmaal de strategie. 

Over die strategie gesproken, het heeft allemaal erg veel weg van KZ Audio. Niets mis mee natuurlijk, want KZ is erg succesvol.

Unboxing

Ja, dit hebben ze wel goed gedaan. Een klein doosje, met een mooie presentatie. Alles wat je nodig hebt zit er in. Extra eartips, handleiding en kabel. Groot pluspunt: heel veel informatie op het kleine doosje, zoals de frequentieweergave!

Pluspunten!

Dit geeft wel meteen het een en ander weg, uiteraard. we zien een duidelijke V Shape met een lichte plus in de lage en hoge tonen. Waar zien we dat vaker...?

De oortjes zelf voelen stevig aan. Er zit wat gewicht aan (niet zwaar) maar net genoeg om te 'voelen' dat het goed zit. De connectie is stevig en de eartips zijn fijn. Allemaal prima in orde!

Het geluid

Ze zien er mooi uit, het doosje en de presentatie kloppen en ze zitten goed. Maar dit valt allemaal in het niets als ze niet goed klinken. Bij mij sluiten de in-ears meteen goed af en dus kon ik direct beginnen met muziek luisteren. Ik ben begonnen met het album 'Brothers in Arms' van de Dire Straits. Hier zit veel muzikaal en vocaal in wat zorgt voor een gebalanceerd idee. Daarna heb ik wat hip-hop geluisterd voor basmuziek en lage vocalen, om af te sluiten met John Mayer. 

Ja, het geluid is niet heel divers. Maar wat verwacht je voor deze prijs? De ene dynamische driver geeft goed, helder geluid over het hele spectrum. Het is het kenmerkende V-Shape geluid van KZ waardoor ze niet veel verschillen met de ZST en EDX Pro. Best een prestatie, voor je eerste set in deze prijsklasse.

Gaat het volume wat harder, hebben de in-ears het wat lastiger. Het geluid wordt doffer in de lage tonen en piekt meer (knispert) bij hoog. Maar met harder, bedoel ik echt flink hard. Op normaal luistervolume en zelfs daarboven doen ze prima mee en klinken de gitaarsolo's helemaal prima. 


Dus?

'Prima' is wel de conclusie. Voor €20 kan je niet echt de mist in gaan, zeker met deze SGOR Venus in-ear oordopjes. Je krijgt echt heel leuk geluid wat je uit, bijvoorbeeld, Apple oortjes van dit bedrag niet krijgt. Je moet alleen niet verwachten dat het je wegblaast, dat kan gewoon niet voor dit geld. Helemaal prima!

'The Rising star of Hifi IEMS in Entry level'.. Ja, voldoende in entry level inderdaad. Je kunt ze HIER bekijken.

Comments (0)

    Leave a comment

    Comments have to be approved before showing up